by

5 tips om slank te blijven in je vakantie

 

Het mooie weer nadert en dat betekent een wereld vol verleidingen. Misschien je net een periode hard gewerkt voor een slank lichaam of ben je bang dat je aankomt. In dit artikel geef ik je 5 tips om te voorkomen dat je afscheid moet nemen van je slanke lichaam.

1 – Maak bewuste keuzes

Het gebeurt je vast wel vaker dat je een dag vol verleidingen hebt. Het is natuurlijk niet erg om soms toe te geven aan de verleiding, maar doe het wel bewust. Wanneer je kiest om toch maar wel een softijsje te nemen als je een dagje weg bent, dan kun je ‘s avonds bijvoorbeeld kiezen voor een gezonde maaltijd. Zo houdt je je balans en ben je bewust bezig met je voeding

2 – Maak een mealprep

Stel je hebt vakantie en je gaat een dagje weg, naar het strand, een stad bezoeken of een dag fietsen. Je bent dan de hele dag van huis en zult toch moeten eten. Dan is het natuurlijk gemakkelijk om even ergens aan te wippen en iets te eten of te drinken. Vaak wordt dit al snel een lekkere hap. Maak de avond of ochtend voordat je weggaat een gezonde maaltijd voor onderweg, dit scheelt je ook nog eens bakken met geld.

3 – Begin met een stevig ontbijt

Begin je dag met een stevig en vullend ontbijt. Als je hier de dag mee begint, kun je lang teren op je ontbijt en snoep je tussendoor minder.

4 – Wees actief

Een vakantie betekent natuurlijk lekker tot rust komen. Lichamelijk, maar vaak ook geestelijk. Probeer daarom iedere dag iets actiefs te doen, zodat je je even stoom af kunt blazen. Dit kan bijvoorbeeld met een workout in de ochtend, een stevig stukje zwemmen in zee of als je kinderen hebt kun je bijvoorbeeld lekker met ze voetballen op het strand.

5 – Drink water

Zorg ervoor dat je voldoende water blijft drinken. Als je op vakantie bent in warme landen is het belangrijk om je vocht op peil te houden. Neem altijd een flesje water mee op pad. Dit helpt ook om de afvalstoffen in je lichaam af te voeren.

Fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *