by

Afvallen: water drinken is belangrijk

Voor veel mensen is het moeilijk om veel water op een dag de drinken. Er zit inderdaad geen smaak aan. Mensen met overgewicht die willen afvallen zijn vaak gewend aan fris drinken met veel suiker en daarom vinden ze water vies. Toch is het belangrijk om water te drinken als je wilt afvallen.

Water maakt je fit

Je lichaam bestaat voor 70% uit water. Water maakt je fit. Het is eigenlijk een soort olie die je nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Water heeft de volgende functies:

  • Water bevat geen calorieën.
  • Je stofwisseling werkt 3% sneller, waardoor je meer vet verbrand
  • Wanneer je water drinkt heb je minder behoefte aan andere dranken, die vaak door de suikers wel calorieën bevatten
  • Water stilt de honger. Als je twee glazen water drinkt voor het eten heb je minder trek.
  • Hoe meer water je drinkt, des te beter de afvalstoffen in je lichaam afgevoerd kunnen worden

Je merkt het wel eens als je een avond veel alcohol hebt gedronken en je de volgende dag niet zo fit bent. Dit heeft voor een groot deel te maken met je waterpeil.

Hoeveelheid water

Om sneller en gezonder te kunnen afvallen door water drinken, is het de bedoeling om de hoeveelheid water op te voeren naar 3 tot 4 liter per dag. Wanneer je deze hoeveelheid water drinkt, kan je zo al ongeveer 1 kilo per maand kwijtraken. Dat lijkt misschien weinig, maar je hoeft er ook heel weinig voor te doen, niet waar? Als je daarbij ook nog is vrijwel alle suikerhoudende dranken laat staan, zul je nog meer vet verbranden

Maak je water lekker

Het kan zijn dat je water niet lekker vind en het daarom moeilijk vindt om er veel van te drinken. Wat je kunt doen is bijvoorbeeld schijfjes citroen of ander fruit in je water te doen voor wat meer smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *