by

Wat moet je eten als je ziek bent?

Over het algemeen zijn mensen in de winter vaker ziek. Maar wat moet je nu eten als je ziek bent? Vandaag deel ik 3 tips.

De allerbelangrijkste tip is om te blijven eten. Vaak heb je geen zin of kan het lastig zin om eten naar binnen te werken als je geen trek hebt of erg misselijk bent. Echter is het wel heel belangrijk om te bijven eten, omdat je je lichaam toch van voldoende voedingstoffen moet blijven voorzien. Daardoor kan je lichaam sneller herstellen en ben je ook sneller van je griep of verkoudheid af.

Maar wat moet je dan eten? Vaak is het fijn om warme dingen te eten. Zo kan je bijvoorbeeld een soepje eten op basis van bouillon. Een andere goede tip is om vaker op de dag een kleine maaltijd te eten. Zo krijg je toch genoeg voedingsstoffen binnen en hoef je niet een hele maaltijd weg te werken. Als je echt niet lekker bent, kan het ook werken om crackers of geroosterd brood te eten. Dit is makkelijk verteerbaar en daardoor raakt je maag niet zo snel van streek.

Nog belangrijker dan eten, is dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Als je ziek bent, droog je over het algemeen sneller uit. Ook als je moet overgeven of als je last hebt van diarree verlies je sneller vocht. Drink daarom veel water. Het is ook verstandig om een suikerhoudend drankje te drinken, zodat je wat extra energie krijgt. Water, thee, vruchtensap (niet te veel appelssap) zijn verstandige keuzes. Echter is het belangrijk dat als je ziek bent niet te veel achter elkaar drinkt. Op deze manier kan je het beter verdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *