by

Wake up call: meer aandacht voor anorexia

Vandaag deel ik even iets anders. Namelijk het verhaal van de 18-jarige Emma. Dit is de afgelopen tijd enorm veel in de media geweest, maar ook ik wil hier graag aandacht aan besteden. Omdat dit onderwerp en Emma haar verhaal niet onder stoelen en banken geschoven moet worden.

Het verhaal gaat over Emma. Ze werd op haar twaalfde gediagnoseerd met anorexia. Zes jaar lang vocht ze tegen deze ziekte. Een strijd die ze helaas niet heeft mogen winnen. In deze aangrijpende documentaire deelt Emma haar verhaal. Je ziet beelden over haar behandelingen en interviews met behandelende artsen.

Dankzij de documentaire wordt het meteen duidelijk wat voor heftige ziekte anorexia is. Zeker omdat het huidige beeld van deze ziekte op een heel andere manier wordt ervaren. Anorexia is enorm irrationeel en moeilijk te begrijpen. Dankzij Emma haar verhaal kunnen we de ziekte beter begrijpen, meer begrip tonen en inzien hoe ontzettend heftig anorexia is.

Zelf vond ik deze documentaire een echte eyeopener omdat hij laat inzien wat voor ontzettend heftige ziekte dit is. Na het zien van deze documentaire had ik zelf ook veel meer begrip voor meiden met anorexia. Heb jij de documentaire ook gezien?

Je kunt de documentaire hier terugkijken. Let wel, de documentaire bevat schokkende beelden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *